Yugoslavia flag  Uslovi korištenja     En US flag  Terms of Service       Macedonian flag  Услови за користење

Hvala vam na poseti sigmakom web stranice koja se nalazi na www.sigmakom.com ("stranica"). Stranica je Internet vlasništvo sigmakom ("sigmakom", "mi" ili "nas"). Slažete se da ćete poštovati sledeća pravila i odredbe stranice sigmakom ("Uslovi Korištenja"), u celosti, kada: (a) pristupite ili koristite to mesto kao neregistrirani posjetitelj ("Posjetioc"), što vam omogućuje da biste pristupili nekim Video sadržajima (kao što je definirano u nastavku) i drugih proizvoda i usluga ("Usluge Poseticima"), (b) registrirati se kao besplatni član na stranici ("Free Member"), koji vam omogućuje pristup raznim Besplatnim uslugama opisanim u nastavku ("Besplatne Usluge"), i / ili (c) registrirati se kao Premium član na stranici ("Premium Member" i zajedno s posetiocima i besplatnih članova, su "članovi"), koji omogućuje pristup raznim uslugama Premium članstva detaljno opisano ispod ("Premium Usluge" i zajedno s posjetitiocima usluga i usluga, besplatnim "Uslugama"). Ovi uslovi uključuju sigmakom-ovu polisu o privatnosti ("Polisa o privatnosti") i bilo koje i sve druge sigmakom-ove primjenjive upute za pravila, politike, cena rasporeda i drugi dopunski uslovi ili dokumente koji bi mogli biti objavljeni s vremena na vreme, koji su izričito ovde uključene pozivanjem (zajednički, "Sporazum"). Molimo Vas, pregledajte sporazum pažljivo. Ako se ne slažete sa pravilima i uslovima koji su sadržani unutar Sporazuma u celosti, niste ovlašteni koristiti odredište ili usluge na bilo koji način ili bilo koji oblik.

UPOZORENJE: KORISNIČKI RAČUNI KOJI POSTAVLJAJU MATERIJALE KOJI SU ZAŠTIĆENI SA AUTORSKIM PRAVIMA, BIĆE UKINUTI (PONIŠTENI).

POSETIOCI NEMAJU PRISTUP, NE MOGU PREUZIMATI ILI DELITI DATOTEKE OSTALIH ČLANOVA OSI NA NAČIN KOJI JE NAVEDEN OVDE. SIGMAKOM ZABRANJUJE KRŠENJE AUTORSKIH PRAVA. AKO SMATRATE DA SU PREKRŠENA VAŠA AUTORSKA PRAVA, TJ POSTAVLJENI MATERIJAL NA OVOJ STRANICI JE ZAŠTIĆEN SA VAŠIM AUTORSKIM PRAVIMA, MOLIMO VAS DA NAS KONTAKTIRATE NA SLEDEĆEM LINKU.

1. Opseg sporazuma.

Vi se slažete s uslovima iznesenim u Sporazumu s obzirom na Vaše korištenje web stranice i usluge. Sporazum predstavlja potpuni i jedini ugovor između Vas i sigmakom s obzirom na Vaše korištenje web stranice i usluge i zamjenjuje sve prethodne ili privremene ugovore, izjave, jamstva i / ili razumijevanja s obzirom na Vaše korišćenje usluge, web stranice, sadržaj u njoj i / ili bilo koje druge proizvode i usluge koje se pružaju ili kroz isti. Vi razumete i slažete se da sigmakom nije odgovoran na bilo koji način za Vaše nemogućnosti korištenja web-prosotra i / ili usluge.

Natrag na vrh stranice

2. Izmene Sporazuma.

Mi možemo izmeniti Ugovor s vremena na vreme prema vlastitom nahođenju, bez posebne obavijesti za Vas, pod uslovom da: (a) Svaka izmena i dopuna ili izmena arbitražnih odredbi ili bilo koje druge odredbe odnosi se na spor razlučivosti (pod zajedničkim nazivom "rešavanja sporova odredbe") ne primjenjuju se na sporove nastale pre važećih izmena ili dopuna, i (b) svaka izmena i dopuna ili izmjena cene i / ili naplate odredbe ("Naplata odredbe") ne primjenjuju se na bilo koje troškove nastale pre važećh izmena ili dopuna. Zadnji Sporazum će biti objavljen na stranici, a trebali biste pregledati ugovor prije korišćenja Web stranice. Vaš nastavak korišćenja web stranice i / ili usluge, prihvaćate pridržavati, i biti vezana, sve uslove i u uslovima sadržanim u okviru Sporazuma koji je bio na snazi ​​u to vreme (osim u odnosu na sporove nastale prije izmjene ili izmene odredaba rešavanja sporova, ili troškove nastale pre izmena ili dopuna od naplate Rezerviranja, koji će biti uređen je odredbama rješavanja sporova i / ili naplate rezerviranja tada na snazi ​​u vrijeme predmetnog spora ili nastalih troškova, ako je primjenjivo). Dakle, redovno trebate proveravati ovu stranicu za nadogradnje i / ili promjene. Osim ako nije izričito drugačije navedeno, u budućnosti ponuda (e) ili proizvod (a) na raspolaganju za Vas na stranice koje povećati (i) ili na drugi način poboljšanje (a) trenutni značajke stranice podleže Sporazuma. Vi razumete i slažete se da sigmakom nije odgovoran na bilo koji način za vaše nemogućnosti korištenja web-mesta, postati član ili korištenja Usluge.

Natrag na vrh stranice

3. Zahtevi.

Stranica i njene usluge dostupne su samo na pojedincima koji imaju najmanje osamnaest (18) godina i koji mogu ući u pravno obvezujuće ugovore prema merodavnom pravu.

Natrag na vrh stranice

4. Premium članarina.

Nakon registracije za Premium Usluge i osiguravanje potrebne usluge Registracijske podatke, kreditne ili debitne kartice koji ste uneli tekom registracije ili promjena u kasnijem periodu ("Aktivna Kreditna kartica"), ili PayPal ® račun, ukoliko je primjenjivo (kolektivno, "Način plaćanja"), naplaćuje se određeni iznos, zavisno od odabranog paketa Premium članstva i valutu koja vredi za Vaše momentalno mesto boravka.

Američki dolar:

(A) Ako ste odabrali trideset (30) dana Premium članstvo, sa Vaše Aktivne kreditne kartice ili PayPal ® računa, prema potrebi, će biti naplaćeno devet dolara i devedeset devet centi (9,99 dolara). Članstvo će se ponavljati mesečno na devet dolara i devedeset devet centi (9,99 dolara), ako nije otkazano. Prihvaćate i saglasni ste da sigmakom neće dobiti nikakvu dodatnu dozvolu od vas za ovo ponavljajuće plaćanje. Svaki put kad obnovite korištenje Usluge, Vi ponovo potvrđujete da je sigmakom ovlašten naplatiti prema Vašem načinu plaćanja i primiti naknadu koja se primenjuje na isti.

(B) Ako ste odabrali devedeset (90) dana Premium članstvo, sa Vaše Aktivna kreditna kartica ili PayPal ® računa, prema potrebi, će biti naplaćeno dvadeset i četiri dolara i devedeset devet centi (24,99 dolara).

(C) Ako ste odabrali jedna stotina i osamdeset (180) dana Premium članstvo, sa Vaše Aktivne kreditne kartice ili PayPal ® računa, prema potrebi, će biti naplaćeno trideset i četiri dolara i devedeset devet centi (34,99 dolara).

(D) Ako ste odabrali tri stotine i šezdeset pet (365) dana Premium članstvo, sa Vaše Aktivne kreditne kartice ili PayPal ® računa, prema potrebi, će biti naplaćeno pedeset i devet dolara i devedeset devet centi (59,99 dolara).

Stavke (a) do (d) gore će biti upućene na zajednički ovde kao "naknada". Sve Naknade će se pojaviti na vašem računu na Aktivnoj kreditnoj kartici računa ili PayPal ® računu, prema potrebi, kao "sigmakom".

Sve Naknade za stavke (a) do (d) plativa su u valuti Sjedinjenih Američkih Država ili bilo kojoj drugoj valuti pretvorenoj u američki dolar. Neuspešnost korištenja usluge ne predstavlja osnov za plaćanje bilo kojem od povezanih naknada. U skladu s uslovima utvrđenim u ovom Ugovoru, slažete se poštovati ​​odredabe za naplatu sigmakom-a koje su na snazi ​​u bilo kojem trenutku. Nakon prethodne pisane obavesti za Vas (dostavljena putem e-maila), sigmakom zadržava pravo da promeni svoje odredbe naplate kad je to potrebno, prema vlastitom nahođenju. Nastavak korištenja Usluga nakon prijema takve obavesti smatrat će kao suglasnost za bilo koje i sve takve promjene, međutim, pod uslovom da svaka izmjena ili dopuna za naplate odredbe ne primjenjuju se na bilo koje troškove nastale prije važećim izmjena ili dopuna.

sigmakom odobrenje za pružanje usluga i račun za Premium usluge se dobiva putem Vašeg elektronskog potpisa ili, prema potrebi, putem ličnog potpisa i / ili glasovnu afirmaciju. Jednom kada je elektronskii potpis podnešen, ovo elektronsko naručivanje predstavlja elektronsko pismo agencije. sigmakom se oslanjanje na elektronski potpis članova koji su pravni stanovnici Sjedinjenih Američkih Država, posebno je sankcionirano i zapisano u zakonu kada Uniform Electronic Transactions Act i the Electronic Signatures in Global i National Transactions Act doneseni su 1999 i 2000, respektivno. Oba zakona su državni zakoni koji poznaju samo papir i rukom pisane potpise. Kada če automatsko plaćanje biti prekoračeno, takvi dospeli iznosi će biti predmet interesa troškova u iznosu manjem od jedan i pol posto (1,5%) mesečno, izračunat mesečno, ili najveće stope koje dopušta primjenljiv zakon. Vaše Premium Članstvo može biti deaktivirano, te pristup Web stranici i / ili uslugama odbijen, zbog neplaćanja.

Za potrebe ovog Ugovora, "PayPal" označava PayPal, Inc Imajte na umu da sigmakom nije na bilo koji način povezan s PayPal, i stranica i usluga ne podržava, niti je pod pokroviteljstvom, po PayPal. PayPal ® je registrirani zaštitni znak tvrtke PayPal, Inc

Natrag na vrh stranice

5. Otkazivanje članstva.

Vi možete otkazati Vaše članstvo u bilo koje vrijeme ako niste u potpunosti zadovoljni. Sa Otkazivanje članstva, jednostavno prestatajete koristiti web-lokaciju i usluge i možete otkazati pretplatu s važećim načinom plaćanja, ako ih ima. Vi razumijete i slažete se da je otkazivanje Vašeg članstva Vaše pravo u vezi s bilo kojim sporom sa sigmakom. Nakon bilo kakvog prekida i / ili otkaza Vašeg članstva, Vaša licenca, kako je navedeno u Odjeljku 11 navednom u nastavku će se odmah prekinuti. Sledeći uslovi primjenjuju se na bilo koje otkazivanje Premium članstva: (a) da nećete dobiti povrat uplaćenog iznosa naknade za delumične mesece ili godinu, i (b) da nećete dobiti ni povrat novca za naknade prethodno uplaćenih do dana otkazivanja ili prestanka i ostati odgovorni za bilo koje i sve neplaćene naknade naplaćene od strane sigmakom.

Natrag na vrh stranice

6. Registracija.

Usluge Posetioca su dostupne bez registracije. Da bi ste dobili pristup ostalim Uslugama, najpre morate podneti odgovarajuću prijavnicu ("Zahtev") na sigmakom na preispitivanje i početno odobrenje. sigmakom zadržava pravo, prema vlastitom nahođenju, odbiti prijavnicu bilo čiju u bilo koje vrijeme i iz bilo kojeg razloga. Informacije koje morate dostaviti na stranicu kako bi dobili besplatne usluge mogu uključivati, bez ograničenja: (a) e-mail adresu, i (b) bilo koje druge informacije koje se traže od Vas na temelju zahteva (zajednički, "Registracija podataka Slobodne Usluge "). Informacije koje morate dostaviti na stranicu kako bi dobili usluge mogu uključivati, bez ograničenja: (i) vaš e-mail adresu, (ii) informacije o kreditnoj kartici ili PayPal ® informacija (ovisno o željenim načinima plaćanja) i (iii) bilo koje druge informacije koje se traže od naše strane na temelju zahteva (zajednički, "podaci za registraciju za Premium uslugu", a zajedno sa Registracija podataka za Slobodne Usluge, "podaci za registraciju"). Slažete se da ćete pružiti istinite, točne, sveže i potpune Registracijske podatke, po potrebi, kako bi ga održali račun u do danas i na točan način. sigmakom će proveriti i odobriti sve aplikacije u skladu sa svojim standardnim verifikacijskim postupcima.

Ako sigmakom odobri Vaš zahtjev Vi ćete postati Besplatni član ili Premium član, možete postaviti svoj ​​korisnički račun ("Usluge račun") odabirom Vašeg: (A) korisničkog imena i (B) lozinkom. Možete pristupiti svom računu i uslugama na web stranici koristeći svoje korisničko ime i lozinku, i promeniti svoju lozinku i korisničko ime po vlastitom nahođenju. Vi ste odgovorni za održavanje povjerljivosti svog korisničkog računa, korisničkog imena i lozinke te za ograničavanje pristupa vašem računalu. Slažete se da ćete prihvatiti odgovornost za sve aktivnosti koje se odvijaju kroz korištenje usluga preko Vašeg računa, korisničkog imena i lozinke, uključujući, bez ograničenja, a i sve usluge koje ste naručili.

Natrag na vrh stranice

7. Odbijanje / Prestanak.

sigmakom može odbiti Vaš zahtev i / ili prekinuti vaše članstvo u bilo koje vrijeme i iz bilo kojeg razloga, prema vlastitom nahođenju. Takvi razlozi mogu uključivati, bez ograničenja: (a) kada sigmakom veruje da ste na bilo koji način postupili sprotivno Ugovoru, i (b) gdje sigmakom veruje da ste u bilo kojem trenutku, proizvodili neovlaštene komercijalne aktivnosti kroz svoje članstvo.

Natrag na vrh stranice

8. Opis usluge.

Točke (a), (b) i (c) upućivat će se kolektivno kao "usluge".

(A) Posjetitelji koji poseduju potrebnu tehnologiju imat će priliku videti određeni video sadržaj članova koji je ustupio bilo da su slobodni članovi ili Premium članovi. Prilikom pregledavanja upload video sadržaja članova, posjetitelji će imati pristup sa najsporijim streaming i download brzinama.

(B) Korisnici web-mesta koji imaju potrebnu tehnologiju će imati priliku da se, nakon podnošenja zahteva i primanje sigmakom odobrenja, mogu koristiti "besplatne usluge" kako bi se: (i) upload video datoteka članova u sadržaj na web stranice te ih pohraniti na stranici i sačuvati video Sadržaj članova  na ovoj stranici, (ii) putem funkcionalnost web-mesta, generirat će prenosive Jedinstvene resurse lokatora ("Članovi URL-ovi") koji su predmet video sadržaja Člana i koji će biti dostupni i (iii) koristiti funkcionalnost ove stranice " Video Manager " u zip, unzip, premještanje, kopiranje, brisanje, lozinkom zaštititi i na drugi način izmijeniti sadržaj video datoteke člana i URL-ove člana. Video Sadržaj postavljen od strane Slobodnih Članova biće identifikovan kao postavljen od strane Slobodnog Člana, sa obzirom da bilo koji video materijal postavljen od strane Slobodnog Člana može biti označen kao privatni. Svaki video materijal koji će Slobodni Član ustupiti ostalim Slobodnim Članovima mora biti krači od 15 minuta. sigmakom zadržava pravo da izbriše sadržaj sa stranice postavljen od strane Slobodnog Člana u bilo kojem trenutku. Slobodnim Članovima će biti dozvoljeno pregledavanje video materijala u dužini od trideset (30) minuta u toku 24 sata. Za otklanjanje ovog limita i nesmetano pregledavanje sadržaja stranice kupovinom Premium Članstva. Prilikom postavljanja i pregledavanja materijala postavljenih na stranici, Slobodnim članovima će biti omogućen streaming i download sa srednjom brzinom.

(C) web-korisnici koji poseduju potrebnu tehnologiju će imati priliku da se, nakon podnošenja zahteva i primanje sigmakom odobrenja, iskoristiti "Premium usluge" uz naknadu za uslugu kako bi: (i) Premium Članovi će moći postavljati video sadržaje sa neajvećom brzinom, (ii) putem funkcionalnosti web-mesta, generirat će prenosive Jedinstvene resurse lokatora ("Članovi URL-ovi") koji su predmet video sadržaja Člana i koji će biti dostupni; (iii) koristiti neograničen video kapacitet namenjen za Premium Članove, i (iv) korištenje web Video Managera funkcije za pomicanje, kopiranje, brisanje, lozinkom zaštititi i na drugi način izmeniti Video Sadržaj i URL-ove Člana. Video sadržaj člana koji poseduje Premium Članstvo biće identifikovana kao sadržaj postavljen od strane Premium Člana kao privatni. Video Sadržaji postavljeni od strane članova koji poseduju Premium Članstvo biće aktivni toliko dugo koliko dugo isti član koristi privilegije Premium Člana. Video sadržaj koji Premium Član postavlja na stranici ne može biti duži od sto i osamdeset (180) minuta. Premium Članstvo Vam omogućuje da gledate neograničen broj videa u toku dana. Pri tome ovu uslugu će dobijati po najvećim stream i download brzinama.

WEB STRANU NE MOŽETE KORISTITI ZA USLUGE PREUZIMANJA ILI PRIKAZIVANJA BILO KOJE OPSCENE, PORNOGRAFSKE, SEKSUALNO EKSPLICITNE ILI NA DRUGI NAČIN POHOTLJIVE SLIKE, VIDEA ILI FOTOGRAFIJE.

Video sadržaj koji su ustupiili Slobodni Članovi i / ili Premium članovi i sadrže komentare, mišljenja, savete, izjave, ponude, proizvode, usluge, zahtjeve, pozive i druge obavesti koje se pružaju izravno od slobodnih članova i / ili Premium Članova, su primenjljivi. Video sadržaji su postavljeni od strane Slobodnih Članova i Premium Članova i za njihovu tačnost, potpunost i korisnost odgovarju Članovi koji su postavili video materijale. sigmakom ne odgovara i ne garantira za tačnost Video materijala Članova, za njihovu tačnost, potpunost i prikladnost. Vi razumete i slažete se da sigmakom nije odgovoran i neće preuzeti nikakvu odgovornost za praćenje sadržaja koji postavljaju Slobodni Članovi i Premium Članovi. Slažete se da sigmakom nema obaveze i ne snosi nikakvu odgovornost prema Vama u vezi sadržine koje postavljaju Članovi na ovoj web stranici.

sigmakom ne kontrolira video sadržaj postavljen od strane Slobodnih Članova i / ili Premium članova koji je dostupan kroz Usluge i / ili webs tranice. Vi možete pronaći neke video sadržaje Članova koji će biti uvredljivi, štetni, netočni i / ili lažni. Molimo Vas, budite oprezni, pri zdravom razumu i sigurni prilikom pristupa Video Sadržaj članova i korištenju usluga i / ili web stranice. Vi ste sami odgovorni za Vaše interakcije sa ostalim web-korisnicima, uključujući, ali ne ograničavajući se na, Posetioce, Besplatne članove, i / ili Premium članove. Jer mi nismo uključeni u interakcije web-korisnika, u slučaju da imate spor s jednim ili više posjetitelja, koji su Besplatnim članovi i / ili Premium članovi, ovim ćete osloboditi sigmakom od bilo kakvih i svih potraživanja, zahteva i oštećenja (stvarnih i posledičnih ) svake vrste i prirode, poznatih i nepoznatih, sumnjivih i nesumnjivih, objavljenih i neobjavljenih, koji proizlaze iz ili na bilo koji način povezan sa takvim sporovima.

sigmakom neće biti odgovoran u bilo kojem pogledu za izgubljeni, ukradeni ili pogrešno usmereni video sadržaj Članova, te za bilo kakvu nemogućnost da se osigura zaštita sadržaja ili video materijala Članova i / ili za neuspešno ispravno korištenje usluge. Trebali biste čuvati kopije svih sadržaja Vaših Video materijala koji ste postavili na web stranici. Vi razumete i slažete se da sigmakom nije odgovoran na bilo koji način za Vašu nesposobnost da koristite njegove Usluge.

Natrag na vrh stranice

9. Video sadržaj Članova.

Kao član, Vi se slažete da ste Vi isključivo odgovorni za sadržaj postavljenog video materijala sa Vaše strane na web stranici, te za bilo koje i sve naknadne upotrebe Članskih URL-ova. Ako objavite video sadržaj kao član ove web stranice, izjavljujete i garantirate da imate sva potrebna vlasništva ili druga prava i kao video sadržaj člana omogućujući Vam da ga postavite na stranici i generirati članske URL i podijelite Članske URL i pridružene Članske video sadržaje onako kako smo zamislili. Bez ograničavanja prethodno navedenog, saglasni ste koristiti usluge na način koji je u skladu sa bilo kojim i svim primjenjivim zakonima i propisima. U svezi sa sadržajem Video članova i članske URL adrese (zajednički, "Sadržaj"), a izvedbe u okviru sporazuma, saglasni ste da nećete: (a) prikazati bilo koji sadržaj koji se mogu smatrati nezakonit, štetan, preteći, uvredljiv, uznemirujući ili na drugi način, (b) prikazati bilo koji sadržaj koji krši zaštitni znak, zaštitno ime davatelja oznaka, autorska prava, licence ili drugog intelektualnog vlasništva ili druga vlasnička prava bilo koje treće strane; (c) prikazati telefonske brojeve, adrese ulica, prezimena , URL-ova, e-mail adrese ili bilo koje povjerljive informacije o bilo kojoj trećoj osobi, (d) prikazati slike koje sadrže povjerljive informacije bez prethodnog odobrenja, (e) prikazati slike koje se smatraju opscene u Vašoj zajednici, kao što je definirano važećim zakonom; (f) izražavaju ili navode na pomisao da se svi izvještaji koje napravite odobrio sigmakom, bez našeg prethodnog posebno pisanog pristanka, (g) ometati ili prekidati Usluge, web lokaciju i / ili poslužitelje i / ili mreže povezane na istu, (h) postavljati ponude za preuzimanje, e-maile ili na drugi način preneti bilo koji materijal koji sadrži softverske viruse ili bilo koji drugi računalni kod, datoteke ili programe osmišljene da prekidaju, uništavaju ili ograničavaju funkcionalnost bilo kojeg računalnog softvera ili hardvera i telekomunikacijske opreme; (i) postavljanje , ponuda za preuzimanje, prenošenje, promoviranje ili na drugi način učiniti dostupnim bilo koji softver, proizvod ili uslugu koji je nezakonit ili krši prava treće strane, uključujući, ali ne ograničavajući se na, spyware, adware, programa dizajniranih za slanje neželjene reklame (tj. " spamware "), usluge kojim šaljete neželjene reklame, programe dizajnirane za pokretanje" denial of service "napade, mail bombe programe i programe osmišljene za dobijanje neovlaštenog pristupa mrežama na internetu, (j)" Okvir "ili" ogledalo "bilo kojeg dela stranice i / ili usluge bez prethodnog pismenog odobrenja; (k) prikazati bilo koji sadržaj koji se mogu smatrati izrabljivačkim za decu na bilo koji način, što god, i / ili (l) menjati, prilagođavati, podlicencirati, prevoditi, prodavati, obrnuti inženjering, dešifrirati, dekompilirati ili na drugi način rastavljati bilo koji dio web stranice i / ili usluge ili bilo koji softver koji se koristi ili za iste. Sudelovanje u bilo kojem od navedenih zabranjenih praksa smatra se kršenjem Sporazuma i može rezultirati u neposrednom otkazivanju Vašeg računa i zabrana pristupa našim uslugama, bez obaveštavanja, po vlastitom nahođenju sigmakom. sigmakom zadržava pravo preuzeti bilo koje i sve pravne postupke protiv članova koji se bave navedenim zabranjenim ponašanjem. Bez ograničavanja prethodno navedenog, sigmakom zadržava pravo da prijavi bilo koji sadržaj koji se mogu smatrati izrabljivačkim za decu na bilo koji način, što god, u Nacionalnom centru za nestalu i izrabljivanu Dječji CyberTipline i svim drugim važećim zakonskim i regulatornim telima.

Natrag na vrh stranice

10. Bez-Potvrde / Neutralna strana.

Bez obzira na gore navedeno, sigmakom ne preuzima nikakvu odgovornost za praćenje ili na drugi način nadgledanje sadržaja koji su postavili Članovi stranice. sigmakom izrađuje stranice i usluge kao neutralna strana, a sigmakom nema obavezu redovno pratiti, regulirati ili nadzirati korištenje web stranice i / ili usluga bilo kojih od svojih članova. Korištenje stranice od strane Članova ili na drugi način ne predstavlja podršku sigmakom tom Članu. sigmakom nije odgovoran za dela, propuste ugovora, obećanja, sadržaj, linkove, druge proizvode, usluge, komentare, mišljenja, savete, izjave, ponude i / ili druge informacije koje su dostupne na stranici ili povezane na bilo koji način sa članovima ili trećim stranama.

Natrag na vrh stranice

11. Licenca Grant.

Kao korisnik ove stranice, gde je primjenjivo, članu, izdaje Vam se ne-ekskluzivna, neprenosiva, opoziva i ograničena licenca za pristup i korištenje članskih URL-ova, web lokacija, usluga i pripadajući sadržaj (zajednički, "sigmakom sadržaj "). sigmakom može otkazati ovu licencu u bilo kojem trenutku iz bilo kojeg razloga. Osim ako je neko drugačije izričito ovlašten od strane sigmakom, možete koristiti samo stranice i sigmakom Sadržaj za svoju ličnu, nekomercijalnu upotrebu. Niti jedan deo sigmakom sadržaja, nije dozovoljeno reproducirati u bilo kojem obliku ili ugraditi u bilo koji sastav za pronalaženje informacija, elektronički ili mehanički. Ne smete koristiti bilo kakav automatizirani način ili oblik grebanja (scaraping)  ili ekstrakciju podataka za pristup, upit ili na drugi način prikupljanje sigmakom sadržaja osim kako je izričito dopušteno od strane sigmakom. Nije dozvoljeno koristiti, kopirati, oponašati, klonirati, iznajmljivati, prodavati, modificirati, dekompilirati, rastavljati, vršiti obrnuti inženjering ili prijenos sigmakom sadržaja ili bilo kojeg njegovog dijela. Nije Vam dozvoljeno da stvarat "izvedene radove" menjanjem bilo kojeg aspekta sigmakom sadržaja. Nije Vam dozvoljeno koristiti sigmakom sadržaj u vezi s bilo kojom trećom stranom. Nije Vam dozvoljeno iskoristiti bilo koji aspekt sigmakom sadržaja za bilo kakve komercijalne svrhe koje nisu izričito dopustio sigmakom. Nadalje, slažete se da nadoknadite štetu i držati po strani sigmakom za Vaše nepridržavanje ovog Odeljka 11. sigmakom zadržava sva prava koja nisu izričito odobrena ovim Ugovorom.

Natrag na vrh stranice

12. Vlasnička prava.

sigmakom sadržaj, organizacija, grafika, dizajn, istraživanja, magnetski prevod, digitalna pretvorba, softver, usluge i druga pitanja u spregi sa sigmakom sadržajem zaštićeni su na temelju važećih autorska prava, zaštitni znakovi i druga vlasnička (uključujući, ali ne ograničavajući se na, intelektualno vlasništvo) prava.Umnožavanje, deljenje ili objavljivanje bilo kojeg dela sigmakom sadržaja je strogo zabranjena. Vi ne dobijate vlasnička prava na bilo sigmakom sadržaj ili drugih materijala pregledanih na stranici ili objavljenih putem iste stranice. Objavljivanje informacija ili materijala na ovoj stranici ne predstavlja odricanje od bilo kojih prava na takve informacije i / ili materijale.

Natrag na vrh stranice

13. Obaveštenje o autorskim pravima.

Na temelju 17 U.S.C. § 512, kako je izmijenjena i dopunjena Glave II Digital Millennium Copyright Act, sigmakom zadržava pravo ukinuti i poništiti račun bilo kojeg člana koji koristi svoj ​​račun za neovlašteni prenos nezakonitog materijala zaštićenog autorskim pravima bez dozvole, valjane odbrane ili fer korištenja povlastica za napraviti takvo nešto . Nakon odgovarajuće obavesti od strane vlasnika autorskih prava ili njegovog zastupnika na sigmakom, a kasnije potvrde putem sudskog naloga ili primanja pisanog dokumenta po važećem zaskonima, članu čiji je račun bio instrument nezakonite povrede, sigmakom zadržava pravo raskinuti postup članskom računu i pristup stranici i / ili usluzi. sigmakom također mogu, prema vlastitom nahođenju, odlučiti raskinuti ugovor članu stranice i / ili povlastice određene usluge pre isteka tog vremena ako ima opravdane sumnje da je došlo do povrede. Osim toga, na temelju 17 U.S.C. § 512 (c), sigmakom provodi postupke za primitku pisane obavesti o povredama i za obradu takvih potraživanja u skladu sa Zakonom. sigmakom poštuje intelektualno vlasništvo drugih, i molimo naše pretplatnike da učine isto. Ako vjerujete da Vaše autorsko pravo povređeno kroz korištenje Usluga ili na drugi način, obratite putem sigmakom obrasca na sledećem linku: http://www.sigmakom.com/contact

Natrag na vrh stranice

14. Pravno Upozorenje.

Svaki pokušaj od strane bilo kojeg pojedinca, da li je ili nije sigmakom kupac, da ošteti, uništi, promeni, vandalizuje i / ili na drugi način ometa rad stranice i / ili usluga predstavlja kršenje kaznenih i građanskih prava i sigmakom će preduzeti pravne mere u tom smislu protiv bilo kojeg  pojedinca ili pravne osobe u najvećoj meri dopuštenoj zakonom.

Natrag na vrh stranice

15. Izjave i garancije.

Svaki Član ovime izjavljuje i jamči sigmakom da: (a) Ugovor predstavlja člansko pravo, validno i obvezujuću obvezu koja je u potpunosti provediv protiv člana u skladu s njegovim uslovima, (b) izvršenja, isporuka i nastup članu ovom Ugovoru, kao i i Video sadržaju člana i svakom korištenju istih neće biti u sukobu sa ili kršiti: (i) bilo koju odredbu zakona, pravila ili propise na koje se primjenjuju na Člana, (ii) bilo, presuda ili odluka koja se odnosi na Člana, ili (iii) svaki sporazum ili drugi instrument koji se odnosi na Člana (c) Člana nastupa pod Ugovorom, Video sadržaj člana, članski URL-ovi kao i svakom korištenju njega, neće: (i) prekršiti Pravo o Privatnosti ili publicitet bilo kojoj trećoj strani (ii) uključivati ​​bilo klevetnički, opscen, nepristojan ili na drugi način nezakonit materijal, (iii) kršiti bilo koji važeći zakon, pravila, Federal Trade Commission Provedbene uredbe i / ili sudski nalog, (iv) kršenje zaštitnog znaka, trgovačka imena, oznake usluga , autorsko pravo, dozvola ili drugo intelektualno vlasništvo ili vlasničko pravo bilo koje treće strane i / ili (v) na neki drugi način kršenje zabrane sadržane u točki 9. ovoga ugovora, i (d) Član će biti isključivo odgovoran za Video sadržaj člana, članski URL-ovi i Svako korištenje istih.

Natrag na vrh stranice

16. Naknada štete.

Vi se Slažete da obeštetite sigmakom, njegova ovisna društva, i svakog od njegovih članova, službenika, rukovoditelja, zaposlenika, agenta, suradnika i srodnih sadržaja davatelja licence i / ili drugim partnerima, bez opasnosti od i protiv bilo kojeg i svih potraživanja, troškova (uključujući razumne advokatske naknade), šteta, odela, troškova, zahtjeva i / ili presuda što god, napravljenih od strane trećih osoba zbog ili koji proizlaze iz: (a) korištenja usluga na bilo koji način, (b) Vašeg kršenje Ugovora, (c) Video Sadržaj Članova i / ili članovi URL-ovi i / ili (d) Vašeg kršenja bilo kojeg prava drugog pojedinca i / ili osobe. Odredbe ovoga odjeljka 16 su za dobrobit sigmakom, ovisne i / ili povezane tvrtke, i svaki od njihovih službenika, direktora, članova, zaposlenika, agenata, dioničarima, vlasnicima licenca, dobavljača i / ili advokata. Svaki od tih pojedinaca i Osoba imaju pravo da se pozovu i sprovode ove odredbe izravno protiv vas u svoje ime.

Natrag na vrh stranice

17. Odricanje od garancije.

WEB STRANICA, USLUGE, PRJAVLJIVANJE ČLANSKOG VIDEO SADRŽAJA, ČLANSKI URL-OVI I / ILI DRUGE PROIZVODE I / ILI USLUGE KOJE SU DOSTUPNE NA OVIM STRANICAMA, A DAJU VAM SE "KAKO JEST" I "KAKO SU RASPOLOŽIVE" I SVE GARANCIJE, IZRAŽENE I POSREDNE, SU ISKLJUČENA DO PUNE MERE DOPUŠTENE U SAGLASNOSTI SA ODGOVARAJUĆIM ZAKONIMA (UKLJUČUJUĆI, ALI NE OGRANIČAVAJUĆI SE NA, GARANCIJE BILO OD ODRICANJE OD PRODAJE, TRGOVANJU SA INTELEKTUALNIM VLASMIŠTVOM I / ILI PRIKLADNOSTI ZA ODREÐENU SVRHU). KONKRETNO, ALI NE KAO NJIHOVO OGRANIČENJE, sigmakom NE GARANTUJE DA JE STRANICA, USLUGE NA STRANICI, VIDEO SADRŽAQJ ČLANOVA, ČLANSKI URL-OVI I / ILI DRUGI PROIZVODI I / ILI USLUGE DOSTUPNE NA STRANICI: (A) ĆE IZAĆI U SUSRET VAŠIM POTREBAMA; (B) BITI BEZ PREKIDA, VREMENSKI, SIGURNI ILI BEZ POGREŠAKA ILI DA ĆE GREŠKE BITI ISPRAVLJENE; (C) DA ĆE BITI BEZ VIRUSA ILI DRUGIH ŠTETNIH KOMPONENTA;  (D) IMATI SIGURNOSNE METODE ZAPOSLENIKA KOJI BITI DOVOLJNI PROTIV OMETANJA VAŠEG UŽIVANJA NA STRANICI ILI PROTIV POVREDE, I / ILI (E) BITI TAČNE ILI POUZDANE, WEB STRANICE, USLUGE, VIDEO SADRŽAJ ČLANOVA, ČLANSKI URL-OVI I / ILI OSTALI PROIZVODI I / ILI USLUGE DOSTUPNE NA STRANICI MOGU IMATI GREŠKE, POGREŠKE, PROBLEME I DRUGA OGRANIČENJA, sigmakom NEĆE BITI ODGOVORAN ZA DOSTUPNOST PREDMETNE INTERNETSKOM VEZOM POVEZANE STRANICE, USLUGE, VIDEO SADRŽAJA ČLANOVA I / ILI ČLANSKIH URL-OVA. NIKAKAV SAVET ILI INFORMACIJA, USMENI I ILI PISANI KOJU STE DOBILI OD sigmakom DRUGIM PUTEM SA STRANICE, SMATRAT ĆE SE GARANCIJOM NAVEDENOM U UGOVORU.

Natrag na vrh stranice

18. Ograničenje odgovornosti.

IZRIČITO RAZUMETE I SAGLASNI STE DA sigmakom NEĆE BITI ODGOVORAN ZA VAS ILI BILO KOJU TREĆU STRANUE ZA DIREKTNU, INDIREKTNU, SLUČAJNU, POSEBNU, POSLEDIČNU I / ILI KAZNENU ŠTETU, UKLJUČUJUĆI, ALI NE OGRANIČAVAJUĆI SE NA, ŠTETE ZA GUBITAK PROFITA, UGLEDA, KORIŠTENJE PODATAKA ILI DRUGIH NEMATERIJALNIH VREDNOSTI (ČAK I AKO JE sigmakom BIO OBAVEŠTEN O MOGUĆNOSTI TAKVIH ŠTETA), U NAJVEĆOJ MOGUĆOJ MERI DOPUŠTENE ZAKONOM ZA: (A) KORIŠTENJA ILI NEMOGUĆNOSTI KORIŠTENJA STRANICE, USLUGA, VIDEO SADRŽAJ ČLANOVA , ČLANSKIH URL-OVA I / ILI DRUGIH PROIZVODA I / ILI USLUGAMA KOJE SE NUDE NA OVIM STRANICAMA; (B) TROŠKOVI NABAVE ZAMENSKIH DOBARA I USLUGA PROIZAŠLIH OD BILO KOJE ROBE, PODATAKA, INFORMACIJA, SADRŽAJA I / ILI DRUGIH KUPLJENIH PROIZVODA PUTEM STRANICE ILI OD STRANICE; (C) NEAUTORIZOVAN PRISTUP ILI NJEGOVA ALTERNATIVA, VAŠI REGISTARKI PODATCI, VIDEO SADRŽAJ ČLANOVA, I / ILI ČLANSKI URL-OVI; I (D) SVE OSTALO VEZANO ZA STRANICU, USLUGE, VIDEO SADRŽAJ ČLANA I / ILI DRUGE PROIZVODE I / ILI USLUGE PONUĐENE PREKO STRANICE, OVO OGRANIČENJE ODNOSI SE NA SVE UZROKE DELOVANJA, U UKUPNOM IZNOSU UKLJUČUJUĆI, ALI NE OGRANIČAVAJUĆI SE NA POVREDU UGOVORA, POVREDU GARANCIJE, NEMAR, OBJEKTIVNE ODGOVORNOSTI, POGREŠNU INTERPRETACIJU. OVIM OSLOBAĐATE sigmakom OD BILO KOJIH I SVIH OBAVEZA I POTRAŽIVANJA U OGRANIČENJIMA GORE NAVEDENIM U OVOM UGOVORU. NIKAKVA AKCIJA, BEZ OBZIRA NA OBLIK, KOJA PROIZILAZI IZ VAŠEG KORIŠTENJA OVE STRANICE, USLUGE, ČLANSKIH URL-OVA I / ILI BILO KOJEG DEUGOG PROIZVODA I / ILI USLUGE DOSTUMIH NA OVOJ STRANICI, NE MOŽE SE POKRENUTI PO ISTEKU JEDNE (1) GODINE NAKON DOGAĐAJA KOJI SU PROIZAŠLI SA VAŠE STRANE ILI SA STRANE sigmakom, ODBACIVANJE ŠTETE NAVEDENIH PREDHODNO JE OSNOVNI ELEMENT UTEMELJEN PREKO DOGOVORA IZMEĐU VAS I sigmakom. PRISTUP STRANICI, USLUGAMA, VIDEO SADRŽAJIMA ČLANOVA, ČLANSKI URL-OVI I / ILI DRUGI PROIZVODI I / ILI USLUGE PONUĐENE NEĆE VAM BITI DOSTAVLJENE BEZ NEKIH OGRANIČENJA. NEKI PRAVNI SISTEMI NE DOZVOLJAVAJU NEKA OGRANIČENJA U ODGOVORNOSTI I U TAKVIM SLUČAJEVIMA ODGOVORNOST sigmakom ĆE BITI OGRANIČENA NAJVEĆIM DOPUŠTENIM ZAKONSKIM LIMITOM.

Natrag na vrh stranice

19. Web stranice trećih osoba.

Stranica i / ili usluge koje sadrže linkove ka drugim web stranicama na Internetu koje su u vlasništvu i upravljani od strane trećih osoba. sigmakom ne nadzire informaciju, o proizvodima ili uslugama dostupnim na ovim web stranicama treće strane. Uključenje tih veza (linkova) ne znači potvrdu od strane sigmakom o mjerodavnosti web stranice ili bilo koje udruživanje sa operatorima Web stranice. Zbog toga što sigmakom nema kontrolu nad tim stranicama i resursima, slažete se da sigmakom nije odgovoran za dostupnost ili rad takvih spoljašnih web stranica, za bilo koji materijal koji se nalazi na ili je dostupan od takvim web stranicama ili za zaštitu Vaše privatnosti podataka od strane trećih osoba. Bilo koje poslovanje sa, odnosno sudelovanje u promocijama koje nude oglašivači na stranicama, uključujući plaćanje i isporuku srodnih proizvoda ili usluga, te bilo koje druge odredbe, uslove, garancije ili izjave vezane uz takve poslove ili promocije, su isključivo između Vas i odnosnog oglašivača ili trećih strana. Nadalje, slažete se da sigmakom neće biti odgovoran, direktno ili indirektno, za bilo kakav gubitak ili štetu proizašlu upotrebom ili oslanjanjem na takav materijal dostupan na ili kroz bilo koje takve stranice ili bilo koje takve poslove ili promocija.

Natrag na vrh stranice

20. Uređivanje, brisanje i izmena.

Zadržavamo pravo prema vlastitom nahođenju za uređivanje i / ili brisanje Video sadržaja članova, sigmakom Sadržaja, dokumenta, informacija ili drugog materijala koji se pojavljuju na stranici.

Natrag na vrh stranice

21. Podatci o korisniku.

Svi materijali koje Vi pošaljete kroz ili u saradnji sa stranicama, uključujući, bez ograničenja, podatci Registracija, podležu Pravilima o Privatnosti. Da biste pristupili Pravilima o Privatnosti, molimo kliknite ovde.

Natrag na vrh stranice

22. Razno.

U meri u kojoj ništa ili povezano sa web stranicom je u sukobu ili u skladu s ovim Uslovima i odredbama, ovi Uslovi i odredbe imaju prednost. Naše Neizvršenje bilo koje odredbe Ugovora ne smatra se odricanjem takve odredbe ni pravo da provedemo takvu odredbu. Stranke su saglasne da nikakvo posredništvo ili partnerski odnos neće biti izrađen kroz rad ovog Ugovora.

Natrag na vrh stranice

23. Kako da nas kontaktirate.

Ukoliko imate bilo kakvih pitanja u vezi sa Ugovorom ili o praksi sigmakom, budite slobodni da nas kontaktirate klikajući ovde.

Natrag na vrh stranice

Hvala Vam na ukazanom poverenju.